От днес до неделя Банско ще прикове вниманието на любителите

...
От днес до неделя Банско ще прикове вниманието на любителите
Коментари Харесай

Световната купа в Банско: Три дни празник за любителите на ските

От през днешния ден до неделя Банско ще прикове вниманието на феновете на снежните спортове от целия свят. Страната ни е хазаин на три старта в скоростните дисциплини при дамите от международната купа в алпийските ски, предава NOVA.

Олимпийски и международни шампионки завладяват Банско за най-очаквания състезателен уикенд за 2020-а. На пистите под връх Тодорка ще имаме опция да забележим в скоростна конкуренция елитът в алпийските ски при дамите.

Банско приема стартове от Световната купа за седми път и тази година ползата е извънредно огромен. Надпреварата ще бъде излъчена от 25 малките екрани в целия свят. Очакват се близо 20 хиляди фенове да изпълнят Бъндеришка поляна. В петък трибуната за фенове ще бъде със свободен достъп за всички искащи, до привършване на местата. В събота и неделя достъпът ще става против билет. За почитателите още веднъж ще има зона за развлечение с доста дарове и концерти с български поп звезди. Всички чакат с неспокойствие да видят в деяние и Микаела Шифрин, която оцени уместно трасето в Банско.

" Пистата е доста технична, по отношение на огромна част от тези през сезона и съгласно мен това е доста хубаво. Условията бяха просто съвършени, снегът е доста добър, можеш да стоиш устойчиво на ските и да се забавляваш ", сподели двукратната олимпийска шампионка Микаела Шифрин.

Разнообразие от спортни събития през януари по DIEMA XTRA и онлайн в PLAY DIEMA XTRA

Погледите приковава и неповторимата Естер Ледецка, която е единствената състезателка спечелила златни медали в два разнообразни спорта в границите на едни Олимпийски игри. Доволна от изискванията остана и олимпийската шампионка от Пьонгчанг в спускането София Годжа.

" Тук особено съм за първи път, била съм единствено един път в България, в Пампорово за Европейската купа. Банско наподобява добре, трасето е доста хубаво, предивзикателно. Изпровах го през днешния ден под номер едно и прекосих по снега без още да има следи, което си беше мъчно ", сподели още София Годжа.

Стартовете в петък и събота стартират в 10:45. В неделя супергигантски слалом е с начален час 10:15, като всички надпревари ще бъдат излъчени онлайн по NOVA Sport и Diema Sport 2.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР