От днес до края на април подаваме данъчни декларации От

...
От днес до края на април подаваме данъчни декларации От
Коментари Харесай

От днес до края на април подаваме данъчни декларации

От през днешния ден до края на април подаваме данъчни заявления От през днешния ден стартира данъчната акция. Декларациите за приходите на физическите лица към този момент могат да бъдат подадени както по електронен път, по този начин и на място в офисите на Националната организация по приходите (НАП). Данъчната акция ще продължи до края на април.

 
Отстъпката от 5% за ранно обявление и заплащане на налога остава, само че има изискване за това. Говорителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров изясни: " Важна специфичност е, че хората, които желаят да употребяват 5% отстъпка от налога за довнасяне, имат време до края на януари да подадат декларацията, да внесат налога, като наложително условие е да няма никакви неплатени остарели отговорности, тъй като в случай че има такива, нито отстъпка, нито прилагане на който и да е тип данъчни облекчения се позволяват ".

 
Електронната система за подаване на данъчни заявления ще е налична от първите минути на днешния ден. " Всеки човек, който има електронен автограф или гратис издавания от Национална агенция за приходите личен идентификационен код (ПИК), може да подаде данъчната си декларация гладко, употребявайки електронните услуги. Очакваме тази година почти половината от всички формуляри от жители и сумарно над 85 на 100 от всички документи, които получаваме, да бъдат обменени с клиентите ни по електронен път ", сподели още Бъчваров.
 
До 500 лв. стига санкцията за неподадена данъчна декларация от жители и до 1000 лв. за оповестяване на погрешни данни в нея.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР