От днес до 5 април във военно формирование 22 160

...
От днес до 5 април във военно формирование 22 160
Коментари Харесай

Търсят се кандидати за доброволна казарма

От през днешния ден до 5 април във военно формирование 22 160 – гр. Плевен ще се образоват 29 български жители без военна подготовка. Съгласно одобрената стратегия, е проведен курс по начална военна подготовка, по време на който ще бъдат преминати главните войскови дисциплини – тактическа, огнева, строева и физическа подготовка.

Обучението ще приключи с полагане на изпити по главните дисциплини. Успешно миналите курса ще получат удостоверения за довеждане докрай на подготовката и възпоменателни значки от името на министъра на защитата. След курса те ще бъдат зачислени в запаса от военните окръжия по местоживеене.

До края на годината са планувани още четири благоприятни условия за образование по начална военна подготовка. До 29 март във военните окръжия се подават документи за първия за тази година курс по начална военна подготовка в Националния боен университет (НВУ) „ Васил Левски “, Факултет „ Общовойскови “ град Велико Търново, който ще се организира от 13 май до 7 юни. Вторият курс в НВУ е от 24 юни до 19 юли, като за него документи се подават до 10 май.

Останалите курсове са:
В НВУ „ Васил Левски “, Факултет „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС “ град Шумен. Периодът на образование е от 26 август до 20 септември 2019 година (Документи се подават до 12 юли);

Във ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ град Варна. Периодът на образование е от 15 юли до 9 август 2019 година (Документи се подават до 31 май);

В Единния център за начална военна подготовка град Плевен. Периодът на образование е от 30 септември до 25 октомври 2019 година (Документи се подават до 16 август).

Курсовете по начална военна подготовка дават опция на искащите да придобият строева подготовка, познания и умения за боравене с огнестрелно оръжие и военна техника, да работят в екип, да се срещнат с съществени нормативни актове и управителни документи в системата на Въоръжените сили.

В момента се обработват подадените документи за първото за тази година образование по специфична военна подготовка, което ще се организира в НВУ „ Васил Левски”, град Велико Търново, в курс „ Тактика на мотопехотните войски” от 8 до 19 април.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР