От днес до 30-ти януари в област Пловдив влиза в

...
От днес до 30-ти януари в област Пловдив влиза в
Коментари Харесай

Грипна епидемия в Пловдив от днес, утре в София-област и Добрич

От през днешния ден до 30-ти януари в област Пловдив влиза в действие оповестена грипна зараза. В други три области – Ловеч, Пазарджик и Габрово, тя е мощ от през вчерашния ден до 24-ти януари.

В област Стара Загора, епидемията настъпи с ден по-рано. От петък в грипна зараза са и София-област, както и Добрич. Учениците на територията на София-област излизат в грипна почивка от 23-ти до 27-ми януари. Във всички области, където е оповестена грипна зараза, краткотрайно прекъсване на плановите съвещания на бременни дами и деца, профилактичните пргледи, наложителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ. Спират краткотрайно и свижданията в лечебните заведения. В детските градини ще се позволяват външни лица единствено с защитни маски, а заболелите от личния състав няма да бъдат допускани до работа. Считано от през днешния ден, оповестената грипна зараза в област Шумен, се анулира.

От през днешния ден до 26-ти януари пък краткотраен пункт за имунизация против Ковид 19 отваря за жители на пазар „ Димитър Петков “ в София. Това заяви столичната Регионална здравна ревизия. Пунктът ще работи сред 12:00 и 18:00 часа, и се намира на кръстовището сред улиците „ Пиротска “ и „ Цар Симеон. Временния пункт е част от самодейността на Българския червен кръст „ Ти решаваш “.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР