От днес до 25 август 2018 г. Пловдив се превръща

...
От днес до 25 август 2018 г. Пловдив се превръща
Коментари Харесай

Пловдив е домакин на международен конкурс за високоалкохолни напитки

От през днешния ден до 25 август 2018 година Пловдив се трансформира в международна столица на високоалкохолните питиета - той става хазаин на интернационалния конкурс за високоалкохолни питиета Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Експерти от целия свят ще дегустират уиски, водка, текила, бренди, джин, грапа, байжиу, писко и ракия, ще посещават български производители и културно-исторически забележителности. Над 70 интернационалните публицисти, енолози и вносители ще открият българската промишленост, обичаи, история и просвета. В рамките на фестивала се организират майсторски класове, измежду преподавателите е френският специалист Сирил Малд, който е създател на енциклопедия, а в Пловдив ще демонстрира по какъв начин се разпознават другите типове уиски. Три майсторски класа са отдадени на българската ракия, обособен предмет са и храните, с които се съчетава добре. В хотел „ Империал “, където се организира фестивалът, ще бъде уредена и галерия „ Запознайте се с българските производители “.

Пловдив е хазаин за повторно на демонстрация от подобен сан. През 2016 година в града под тепетата се организира виненият конкурс Concours Mondial de Bruxelles.

България взе участие в Spirits Selection за първи път през 2015 година, като успеваемостта ни (спечелени медали по отношение на подадени мостри) e сред 30% и 40%. Миналата година, когато 1200 образци от 54 страни се борят за отличие, родна напитка е отличена за първи път с Grand Gold орден.

Spirits Selection 2018 се провежда с поддръжката на Министерството на стопанската система и Община Пловдив. Той е единственият пътуващ конкурс в света и единственият, който прави инспекция на качеството на отличените питиета. Представителят на Конкурса в България е „ Пробежекс “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР