От днес до 24 юли ще се приемат заявления за

...
От днес до 24 юли ще се приемат заявления за
Коментари Харесай

Приемът по мярка Кризисно съхранение на вино ще продължи до 24 юли

От през днешния ден до 24 юли ще се одобряват заявки за даване на финансова помощ по размер "Кризисно предпазване на вино ". Това е петата мярка от Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш за интервала 2019-2023 година, по която Държавна фирма "Земеделие " отваря банкет от началото на 2020 година, оповестиха от финансовата институция.

Мярката ще се ползва единствено през финансова 2020 година Целта ѝ е превъзмогване на разстройствата на пазара в лозаро-винарския бранш, подбудени от пандемията от COVID-19. За приема е разпределен бюджет от 5 млн. лева

По мярка "Кризисно предпазване на вино " се подкрепят създадени в страната виновност, краткотрайно оттеглени от пазара, за последователното възвръщане на неговата икономическа жизненост. Съхранението на вино ще се прави в хранилища или лични пространства за предпазване в обекти за произвеждане на вино. За финансова помощ могат да аплайват винарски предприятия, вписани в лозарския указател като винопроизводители, според Закона за виното и спиртните питиета. Други възможни претенденти са още организации на производители, асоциации на организации на производители, групи производители и междубраншови организации в бранш винено грозде.

Винарите ще аплайват от 13 юли за нова помощ поради COVID-19

Допустимият интервал за подкрепяне на складирани количества вино по мярката е 4 май - 20 септември 2020 година Размерът на финансовата помощ е 0,04 лева за един литър вино, складирано за интервал от 1 месец, или еквивалентната/преизчислената стойност дневно. Максималният размер на съфинансирането от Европейския фонд за гарантиране на земеделието по мярката е 100 % от цената на допустимите разноски.

На формалната интернет страница на Държавна фирма "Земеделие " са оповестени мостри на документите за кандидатстване.

Документи по мярката ще се подават персонално или посредством упълномощено лице в Централно ръководство на Държавна фирма "Земеделие ", ул. Гусла 3, отдел "Вино, промоционални стратегии и лицензии ", след авансово записан час на един от следните телефони: 02/81 87 513, 02/8187 517 и 02/8187 534. С цел отбягване на огромни скупчвания от хора, от фонд "Земеделие " молят претендентите да съблюдават прецизно авансово записаните часове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР