От днес до 21 октомври започват масови проверки на товарни

...
От днес до 21 октомври започват масови проверки на товарни
Коментари Харесай

Започват масови проверки на товарни автомобили и автобуси

От през днешния ден до 21 октомври стартират всеобщи инспекции на товарни коли и рейсове на територията на целия Европейски Съюз, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Вижте директното включване на Тихомир Игнатов.

Проверката цели да откри нарушавания на водачи на рейсове и камиони. Ще се ревизира употребяват ли се защитни колани, постоянни ли са документите им, както и на товара, който транспортират.

Ще се следи и съблюдава ли се времето за отмора и претрупани ли са камионите. При предходната сходна интервенция - има открити 67 нарушавания за неизползване на колани в рейсове и 250 нарушавания за неизползване на колани в товарни коли.
Илия Георгиев - Пътна полиция: Най-големият проблем на всички водачи и участници в придвижването е несериозното отношение към спазването на разпоредбите. Ще си разреша да насочва един апел и да помоля безусловно всички водачи във връзка с защитните колани да запомнят, че в действителност защитният колан се слага преди да започнете да управлявате моторното транспортно средство, а не откакто към този момент сте се присъединили в придвижването и сте участник. Това единствено по себе си води до разконцентриране и до липса на цялостен надзор върху ръководеното транспортно средство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР