От днес до 21 октомври 2018 г. на територията на

...
От днес до 21 октомври 2018 г. на територията на
Коментари Харесай

Започват засилени проверки на товарните автомобили и автобусите

От през днешния ден до 21 октомври 2018 година на територията на всички страни членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL), включително и в нашата страна, ще бъдат осъществени засилени инспекции над товарните коли и рейсовете. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Подобни интервенции са заложени в графика на TISPOL, с цел да се обърне внимание на водачите, че при пораждане на тежко пътнотранспортно произшествие, с присъединяване на товарни коли, последствията и броят на починалите и ранените са доста по-голям спрямо другите тежки произшествия на пътя. Основните аргументи за зародилите произшествия с присъединяване на товарни коли и рейсове са неспазване времето за отмора от водачите, превишаването на скоростта, използването на алкохол и упойващи субстанции, транспорт на необезопасени товари както и претоварването на колите.
Проверките ще се вършат по метода „ широкообхватен контрол” и ще се следи и за годна наложителна застраховка „ Гражданска отговорност” на автомобилистите, както и заплатена ли е нужната винетна такса. Те ще се реализират взаимно със чиновници на Криминална полиция и на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация”.
На място ще се следи за незаконни емигранти и трафик на хора, владеене и транспорт на наркотични и упойващи субстанции, превозване и владеене на противозаконни огнестрелни оръжия, превозване на крадени артикули, транспорт на артикули разнообразни от упоменатите в документите за товара, оповестени за търсене лица, и други престъпни закононарушения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР