От днес до 20 май софиянци и гостите на столицата

...
От днес до 20 май софиянци и гостите на столицата
Коментари Харесай

Започна изграждането на тухлите за Стената на Надеждата

От през днешния ден до 20 май софиянци и гостите на столицата могат да се включат в построяването на тухли и в надписването на послания за Стената на Надеждата.

В подлеза до църквата "Св. Петка Самарджийска " е построена римска работилница за керамика, където всеки може да напише своето обръщение за бъдещето на континента върху суровата глинена тухла и да сложи на картата на Европа своят надпис. За децата и техните придружители има разполагаем и грънчарско колело, на което занаятчия керамик показва и образова искащите да се научат да вършат керамични съдове.



"Градовете са паметниците на човешките фантазии. Тук, при един от най-древните корени на европейската цивилизация, пред руините на антична Сердика, виждате следите от две хиляди години история и просвета, две хилядолетия нравствен и веществен напредък. Тези старинни улици към момента помнят човешките стъпки, тези здания към момента пазят топлината на хората, познали тук наслада и тъга, раждане и гибел, войни, опустошения и ново възобновление. От грубите ръце на тези безименни строители, които от тиня и вода градяха своите фантазии, от същата глина, от която са изпичали тухлите на нашия античен град, дано поставим основите на един по-справедлив свят,
да построим ярък дом за нашите деца ", приканват уредниците, представени от "Булфото ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР