От днес до 18-ти август в рамките на седмица се

...
От днес до 18-ти август в рамките на седмица се
Коментари Харесай

Акция Скорост за контрол по пътищата стартира от днес

От през днешния ден до 18-ти август в границите на седмица се организира акция " Скорост " по пътищата на България и на територията на Европейския съюз. Пътните служители на реда ще наблюдават с камери и радари за превишаване на скоростта. Несъобразената скорост е приета като най-сериозната причина за произшествия. Доказва го и черната статистика у нас - по отношение на предходната година броят на жертвите на пътя до края на юни се е нараснал.


Повишеният надзор на скоростта в границите на седмица ще бъде денонощен. Последната сходна инспекция взаимно с Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL се организира през април. Тогава резултатите потвърдиха безапелационно връзката сред високата скорост и тежките произшествия.
Главен контрольор Илия Георгиев - отдел " Пътна полиция " при Главна дирекция " Национална полиция ": Около 30% са настъпилите пътно-транспортни катастрофи по виновност на водачи, по причина скорост. Това е много сериозна цифра, която демонстрира, че превишаването на скоростта, съчетано с някакво друго нарушаване на закона за придвижване по пътищата може да докара до съдбовни последствия.
37 000 души са надвишили скоростта единствено за седмица. Това е открила предходната сходна акция за надзор на скоростта, която се организира през месец април. Това значи, че всеки ден над 5 хиляди водачи са карали с несъобразена скорост.

От там и черната статистика - единствено от началото на годината до края на юни са починали 254 души в над 2900 произшествия. Броят на ранените в тях надвишава 3 600. Обичайно най-вече водачи карат с висока скорост в София област, Велико Търново, Пазарджик и Шумен.

Тази година 72 души са изгубили живота си единствено през юни, поради множеството пътувания за отпуските. През август трафикът за ваканциите се чака да е даже по-натоварен.
 Проверки по пътищата за надзор на скоростта Проверки по пътищата за надзор на скоростта
От през днешния ден до 18 август у нас и във всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL, се организира акция за надзор на скор...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР