От днес до 17.30 часа на 31 март хората, поставени

...
От днес до 17.30 часа на 31 март хората, поставени
Коментари Харесай

Заявленията за гласуване в подвижна избирателна кутия се подават до 31 март

От през днешния ден до 17.30 часа на 31 март хората, сложени под наложителна карантина или наложителна изолираност, могат да подават заявление за гласоподаване с преносима изборна кутия. То се подава до кмета на общината, региона, кметството или кметския наместник, не по-късно от 3 дни преди изборния ден или 31 март. Образец на заявката е оповестен на уеб страницата на ЦИК в секцията „ “. 

Заявлението би трябвало да е саморъчно подписано от гласоподавателя. То може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата или по факс. Не се ползват документ, с изключение на пълномощие в свободен текст, в случаите когато се подава посредством прокурист. Има и опция за онлайн подаване на заявлението, по електронната поща или през електронната платформа на съответния локален орган като в този случай не се изисква дипломиран електронен автограф.

На територията на всяка община/район се назначава минимум една преносима секционна изборна комисия при съществуване на не по-малко от 10 гласоподаватели, сложени под наложителна карантина или наложителна изолираност и декларирали предпочитание да гласоподават с преносима изборна кутия.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР