От днес до 16 септември участъка столичния булевард Пенчо Славейков

...
От днес до 16 септември участъка столичния булевард Пенчо Славейков
Коментари Харесай

От днес до септември част от бул. "Пенчо Славейков" ще бъде затворен

От през днешния ден до 16 септември сектора столичния бул. " Пенчо Славейков " - сред булевардите " Витоша " и " Прага " ще бъде затворена поради ремонт, като придвижването на коли ще се прави единствено в по една лента. Кръстовището с улица " Свети Георги Софийски " ще бъде затворено изцяло поради градежа на метрото, като там ще бъде построен подлез.

Ремонтът ще коства 2.8 млн. лв. и ще се изпълянва от сдружението " Щрабаг ИКП ". В началото на юли еспертният съвет за запазване на недвижимите културни полезности към Министерството на културата не даде позволение на общината да отстрани паважа по булеварда и да го асфалтира.

Забранява се влизането на транспортни средства по:

– бул. " Пенчо Славейков " при кръстовището с ул. " Свети Георги Софийски ". Движението ще се прави в двете посоки посредством обход по ул. " Свети Георги Софийски " и сред бул. " Пенчо Славейков " и ул. " Константин Иречек " и по съществуващата пътна връзка.

– южната половина от пътното платно на ул. " Свети Георги Софийски " в сектор от към 50м.преди бул. " Пенчо Славейков " и по южната половина от пътното платно на бул. " Прага " в сектор от към 20м след бул. " Пенчо Славейков ".

Също по този начин от през днешния ден до края на ремонта се възвръща маршрутът на автобусна линия 604 в посока гара " Искър ", като той ще се движи по бул. " Пенчо Славейков ", ул. " Свети Георги Софийски ",бул. " Акад. Иван Евстатиев Гешов ", а оттова по бул. " България ".

Тролейбусите от линии 2, 8 и 9 ще се движат по ул. " Свети Георги Софийки " към бул. " Прага " и от там към ул. " Свети Георги Софийски ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР