От днес до 15 юни всички влизащи на територията на

...
От днес до 15 юни всички влизащи на територията на
Коментари Харесай

От днес до 15 юни: Гърция въведе 7-дневна карантина за всички влизащи в страната

От през днешния ден до 15 юни всички влизащи на територията на Гърция подлежат на наложителна 7-дневна карантина на посочен от тях адрес. Това оповестиха граничните управляващи в южната ни съседка. Изключение има единствено за медицинските лица, които пътуват по работа и професионалните водачи. Международните полети са разрешени единствено до Атина.

Изолацията ще се реализира след наложителен тест за COVID-19. Докато излезе резултатът идващите в страната ще бъдат настанявани в хотели, посочени от управляващите. При позитивен резултат наложителната карантина е две седмици.
Гърция възобновява полетите до България Постепенно до края на май ще се възобнови и връзката с някои огромни европейски дестинации
От 15 юни до 30 юни Гърция започва тъй наречените „ промеждутъчен интервал “. Задължителна 7-дневна карантина още веднъж ще има, само че проби за ковид ще се вършат единствено на пасажери, идващи от страни, които са по-силно наранени от пандемията. При позитивен резултат пасажерите ще бъдат изолирани за 14 дни. Международните полети ще бъдат разрешени единствено до Атина и Солун.

Българите, македонците и албанците няма да подлежат на карантина в този интервал. При подозрение за болен пасажер, ще се вършат проби за ковид.

Третата фаза е от 1 юли. Ще се тестват единствено хората, които демонстрират признаци на болестта. От тази дата полети ще могат да се реализират до всички летища в южната ни съседка. Разрешава се морският превоз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР