От днес до 15 октомври семействата, чиито деца ще бъдат

...
От днес до 15 октомври семействата, чиито деца ще бъдат
Коментари Харесай

От днес: Родителите на осмокласници могат да кандидатстват за помощ в размер на 250 лв.

От през днешния ден до 15 октомври фамилиите, чиито деца ще бъдат осмокласници през идната образователна година, могат да аплайват за приемане на помощ в размер на 250 лева Със средствата може да се покрият част от разноските преди старта на първия гимназиален стадий – за облекла, учебници или други училищен принадлежности.
Заявления се подават на място в дирекция „ Социално подкрепяне “, по пощата или с електронен автограф в Системата за несъмнено електронно връчване. Хората, които желаят, могат да изтеглят авансово нужните документи (Заявление-декларация по чл.12А).
За да бъде отпусната еднократната помощ, средномесечният приход на член от фамилията за предходните 12 месеца би трябвало да е по-нисък или еднакъв на 450 лева Средствата са обвързани с посещаване на държавно или общинско учебно заведение и ще се изплащат на два пъти - след влизане в действие на заповедта за отпущането им и при започване на втория образователен период.
Ако детето не бъде записано за втория период или в границите на месец натрупа 5 неизвинени отсъствия, фамилията би трябвало да върне парите. Помощта ще се отпуска без рентабилен тест за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и за деца, настанени в фамилии на родственици и близки и приемни фамилии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР