От днес до 12-и август ще бъде в сила специализирана

...
От днес до 12-и август ще бъде в сила специализирана
Коментари Харесай

Пътна полиция с нова акция до 12-и август

От през днешния ден до 12-и август ще бъде в действие профилирана полицейска интервенция по пътищата, заяви Петър Соколов от Пътна полиция.
Акцията ще е с три съществени акцента.
Първият акцент е продължение и усилване на контрола върху водачите на двуколесни и триколесни моторни транспортни средства за недопускане на пътни произшествия с тях.
Вторият акцент е засилен надзор по автомагистралите и по пътищата от първи и втори клас в посока от вътрешността на страната към черноморските курорти, защото в този интервал интензивността на придвижването по това направление е извънредно огромна. За задачата са включени всички налични механически средства за надзор на скоростта и са ситуирани в уязвимите сектори от пътната мрежа, както и по местата, където има най-вече нарушавания на скоростните режими'', съобщи контрольор Соколов.
Третият акцент от интервенцията е нейното непрекъснато осъществяване от петък на територията на всички черноморски курорти, като главно ще се следи за неправоспособни водачи, за водачи, използвали алкохол и упойващи субстанции, такива с нападателно държание на пътя и предприемащи погрешно изпреварване, посочи той.
"Водачите би трябвало да бъдат доста деликатни с пътните знаци и маркировките. Трябва да се преценяват с напътствията на чиновниците на Пътна полиция'', акцентира инсп. Соколов и увери, че там, където бъдат открити пътни блокади от протестиращи жители, ще бъдат оповестени обходни направления.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР