От днес дирекция Аварийна помощ и превенция се сдоби с

...
От днес дирекция Аварийна помощ и превенция се сдоби с
Коментари Харесай

Дариха 8 нови автомобила, които ще доставят храна на социално слаби в столицата

От през днешния ден дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ” се снабди с осем нови автомобила. Те бяха дадени за потребление във времето на изключителното състояние от „ Рено Нисан България ”.
 БГНЕС
Все още не е ясно дали те ще останат разполагаем на Столичната община и след привършване на рецесията . Това стана ясно от думите на кмета на София Йорданка Фандъкова, която одобри ключовете на новите коли.
 БГНЕС
Фандъкова благодари на донора, както и на бизнеса в София, който се включва с обезпечаването на храна и лекарства за възрастни и трудноподвижни столичани, както и хора, сложени под карантина.

Кметът уточни, че през днешния ден са направени и изпълнени 22 поръчки за извършване на покупки на храни и медикаменти и са направени доставки на топъл обяд за 310 обществено слаби хора, които са в другите региони на София.
 БГНЕС
„ Сега към този момент са готови колите и за доставка на храна за 180 обществено слаби фамилии в регионите " Подуяне " и " Красна поляна . Българска хранителна банка дава храната, която в този момент с новите коли ще бъдат доставени колите на тези региони.
 БГНЕС
Продължава и работата на обществения патронаж, който обслужва 1500 души всекидневно и на екипите на районните кметове, които вземат участие в програмата „ Топъл обяд ” и доставят за над 1100 индивида.

Продължаваме да обслужваме към 3000 индивида на ден " , изясни Фандъкова и разгласи, че доброволците ще бъдат включени и в дезинфекцирането на града. " От на следващия ден 25 доброволци се включват в дезинфекцията на градския превоз.
 БГНЕС
На 10 последни спирки ще бъдат направени 10 екипа, които в началото ще бъдат подкрепени от сътрудниците ми от Дирекцията " Аварийна помощ и предварителна защита " да им покажат, да им обяснят и по-късно да ги оставят да оказват помощ за тази стерилизация. Знаете, че главната задача е на Столичния авто и електротранспорт в това отношение и на " Метрополитен " в метрото ", разгласи тя.

Един от доброволците е Александър Вукадинов, който ще оказва помощ за дезинфекцирането в града по два часа преди и след работа. „ Включвам се, с цел да могат повече хора да видят това нещо и те да вземат присъединяване и по този начин дружно да минем по-бързо през тази обстановка. Ще шетам главните точки, които са контактни за хората, употребяващи градския превоз ”, обясни младото момче претекста си да се включи и задачата си.
 София подаяние БГНЕС
На собствен ред кметът съобщи, че тази активност е извънредно значима. " Започнахме от понеделник осъществяване на най-важните задания по разчистване и стерилизация на улици, булеварди, подлези, всички места, които са публични.
 БГНЕС
Днес по-късно 6 екипа на господин Димитров се включват и отиват да вършат засилени дезинфекции в рисковите региони на София. Те ще стартират работа още от в този момент. Те работиха и до момента, само че за времето на снеговалежа беше понамаляла тази активност ", добави още Фандъкова и посочи, че под рискови места има поради региони в ромските махали, в " Красна поляна ", " Христо Ботев ", в " Слатина ".

Тя употребява момента да призове стопаните на домашни кучета да почистват след животните си и предизвести , че от на следващия ден Столичният инспекторат ще стартира по-сериозни инспекции. Фандъкова добави още, че от понеделник е било възобновено миенето на улици и булеварди в града и увери, че към водата се прибавят и препарати, както и че улици се обработват и с дезинфектанти.

На въпрос дали Столичната община обмисля нов механизъм, тъй че да не се позволява, в час пик, жители да се струпват по спирките и в самите транспортни средства, Фандъкова сподели, че непрестанно се вършат разбори и се подхващат своевременни дейности.
 БГНЕС
„ Ние би трябвало да следим и издръжката на превоза и да не позволяваме да пътуваме празния градски превоз да пътува . От Центъра за градска подвижност са ме уведомили, че в късните часове на вечерта се движат празни транспортните средства.

Не сме толкоз богати, а мисля, че и богатите не биха си разрешили този разкош. Това решение, да пътуват до 22:00 часа, е краткотрайно като задачата на сдружението е да продължат да вършат инспекции и непрестанно да наблюдават натоварването, с цел да не позволяваме скупчване и претоварване.
 БГНЕС
В пиковите часове е по-трудно. Знаете, че в началото в метрото намалихме броя на влаковете, само че откакто видяхме, че има проблем ги увеличихме още веднъж ”, съобщи тя и прикани пътуващите в градския превоз да носят маски. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР