От днес децата във Франция и Белгия се връщат в

...
От днес децата във Франция и Белгия се връщат в
Коментари Харесай

Във Франция и Белгия започва новата учебна година

От през днешния ден децата във Франция и Белгия се връщат в класните стаи за новата образователна година след шест месеца на безпорядък поради коронавирусните ограничаващи ограничения, съобщи Франс прес.

Миналия месец в учебните заведения към този момент се върнаха децата в Германия, Северна Ирландия и Шотландия.

Във Франция от през днешния ден се възобновяват присъствените занятия за общо 12,4 милиона възпитаници при съблюдаване на условията на здравните управляващи. Сред тях са наложителното носене на маски за учители и възпитаници над 10-годишна възраст, в това число в открити пространства, само че отпада правилото за съблюдаване на разстояние в учебните дворове и затворени пространства, когато това не е допустимо.

Въпреки че за министъра на образованието Жан-Мишел Бланкер новите санитарни ограничения са елементарни и ясни, някои учители към момента се оплакват от неясноти при използването на столовете или по време на междучасията.

Преподавателите се тревожат и по какъв начин ще върнат на учебно заведение децата, които са спрели да учат по време на карантината.

Във Франция, Белгия и на други места имаше два месеца карантина - от средата на март доникъде на май, а по-късно единствено някои предпочитани класове можаха да възобновят занятията преди лятната почивка.

И в Белгия през днешния ден стартира новата образователна година. Премиерът Софи Уилмес съобщи, че децата безусловно би трябвало да възобновят "нормални или колкото се може по-нормални образователни занятия ".

Това мнение се споделя и от английското държавно управление, което съобщи, че изгодите от връщане в учебно заведение, което тази седмица ще стане и в Англия и Уелс, са по-големи от евентуалните опасности.

Белгия има 11,5 милиона поданици, а броят на смъртните случаи от ковид като % от популацията е един от най-високите в света. Там до 1 октомври обществените контакти без маска и на разстояние под 1,5 м са разрешени единствено за групи до пет души.

В Испания, където образователната година стартира сред 4 и 15 септември според от областите, маските ще са наложителни за деца над 6 години и когато и да е.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР