От днес депутатите започват да разглеждат измененията в Изборния кодекс.

...
От днес депутатите започват да разглеждат измененията в Изборния кодекс.
Коментари Харесай

Парламентът започва да разглежда промените в Изборния кодекс

От през днешния ден депутатите стартират да преглеждат промените в Изборния кодекс. Една от най-важните промени, върху които следва да се дискутира в Народното събрание е обвързвана с отпадане възбраната за издание на социологически данни в действително време в печатните, електронните и осведомителните медии в изборния ден. Предложението за това е на ГЕРБ, а в претекстовете си те се базират на наложилата се процедура в разнообразни обществени мрежи през целия избирателен ден да се разгласяват данни, което съгласно тях поражда неравнопоставеност, съобщи БГНЕС.

Депутатите ще разисква още опцията за въвеждане видео-наблюдение в изборния развой, както и дали да отпаднат номерата на партиите, обединенията и инициативните комитети в бюлетината.

Очаква се разногласието да се концентрира и към състава на Централната изборна комисия (ЦИК), чийто мандат изтича в края на месец март. От Българска социалистическа партия упорстват процедурата за избор на нови членове да започва още тази седмица, с цел да може да завърши до законовия период – 21 февруари. Нагласите измежду редиците на ръководещите обаче се съставът на Комисията да не бъде променян преди изборите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР