От днес депутатите официално са в предизборна ваканция, която ще

...
От днес депутатите официално са в предизборна ваканция, която ще
Коментари Харесай

Народното събрание излезе в предизборна ваканция

От през днешния ден депутатите публично са в предизборна почивка, която ще продължи до 25-ти октомври в това число. И до момента в който в правилника за активността на Народното събрание на никое място категорично не се загатва за опция за разпускането на Народното събрание за предизборни цели, ваканцията на депутатите преди избори се трансформира в традиция.

Разпускането на Народното събрание за предизборна работа и пропаганда стана част от парламентарния живот в България и депутатите, чиято стратегия в последно време беше нищожна откъм законодателство, ще пропуснат на процедура 6 пленарни съвещания с два постоянни парламентарни контрола.

В гласуваното решение за двуседмичното неявяване се посочи, че народните представители ще продължат да работят в непрекъснатите парламентарни комисии, които обаче надали сполучливо ще се съберат. Реши се още на депутатите да се признават транспортни разноски, осъществени единствено във връзка участия в съвещанията на комисиите.

И до момента в който преди години дългите ваканции предизвикваха остри възражения в Народното събрание с главния претекст, че се заглушава гласът на опозицията, преди тези избори Българска социалистическа партия не постави подписа си под решението, само че по този начин и не го оспори в пленарната зала.

Поставя се въпросът нужна ли е предизборна почивка, макар че част от работата на националните избранници е да се срещат с хората в изборния си регион.

Но изборите са друго нещо и залогът е друг. Играта на кворум не е потребна за никого, само че разногласията са неизбежни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР