От днес Бюрата по труда започват да набират заявки от

...
От днес Бюрата по труда започват да набират заявки от
Коментари Харесай

Бюрата по труда набират желаещи родители за програмата за детегледачки

От през днешния ден Бюрата по труда стартират да набират поръчки от родители, които желаят да наемат детегледачи, с цел да се върнат на работа. Условието децата е да не посещават ясла или градина.

Схемата " Родители в претовареност " ще помогне на към 1500 фамилии. Държавата ще търси детегледачите измежду записаните безработни или пенсионери.

Кандидатстването е до края на месец октомври .

Право имат родителите с деца до 5 годишна възраст, които не посещават ясла или детска градина. Чрез европрограмата страната обезпечава 20 млн. лева за детегледачи, които ще се грижат за деца година и половина.

Родителите, които ще се възползват, би трябвало да се върнат на работа, в случай че са в майчинство. Ако пък са безработни - би трябвало да намерят прехранване до 4 месеца от обезпечаването на детегледача.

" Изборът на детегледачи след ориентиране от страна на бюрата по труда става само и единствено от родителите и фамилията ", посочи Зорница Русинова, зам.-министър на труда и обществената политика.

Допуска се детегледачи и родители да са в роднинска връзка. Предварително образование не е планувано. Детегледачите ще се назначават на трудов контракт с изпитателен период и ще са на минимална заплата.

Заявление за кандидатстване подават освен родителите, само че и хората, които желаят да са детегледачи.

До 2 седмици това ще е допустимо и онлайн.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР