От днес бургаските училища започват да обучават децата дистанционно. Учениците

...
От днес бургаските училища започват да обучават децата дистанционно. Учениците
Коментари Харесай

Започва електронното обучение на децата от община Бургас

От през днешния ден бургаските учебни заведения стартират да образоват децата отдалечено. Учениците ще бъдат в домовете си и ще употребяват електронни запаси, които са създадени през последните три години и не са нещо ново за учениците.
„ В образователния развой са включени извършения, задания, самоподготовка, проби, диктовки и видео материали “, сподели началникът на РУО-Бургас Виолета Илиева.
Тя добави, че в тази ситуация става въпрос по-скоро за преговор, резюме и затвърждаване на познания, а не за преподаване на нови уроци и материал.
Чрез електронния дневник и фейсбук групата на всеки клас децата ще получават домашни, които би трябвало да извършват всеки ден. След това ще ги изпращат назад на своите учители по е-поща или в обществените мрежи.
Децата от първи до четвърти клас ще разчитат на родителите си, които би трябвало да им оказват помощ да се оправят с новата обстановка за самоподготовка в домашна среда.
За учениците, които нямат интернет в дома си са готови материали на книжен притежател, които ще се доставят по домовете от посредници и хигиенисти от тяхната общественост. В помощ на процеса има подготвеност да се включат хора по трудова претовареност и кметовете на дребните обитаеми места в община Бургас.
Предвижда се обучителният развой да продължи по този метод до 29 март.
Все още не се разисква удължение или отменяне на образователната година, понижаване на идващите ваканции или смяна в датите на идните изпити. Материалът за матурите за четвърти, седми и десети клас и държавните изпити ще бъде на основа на часовете, които са извършени в класните стаи.
 
Последна информация и всичко за ковид, 16 март Последна информация и всичко за ковид, 16 март
   
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР