От днес булевардът, на който се намира посолството на САЩ

...
От днес булевардът, на който се намира посолството на САЩ
Коментари Харесай

Булевардът пред посолството на САЩ в Анкара беше прекръстен на „Маслинова клонка“

От през днешния ден булевардът, на който се намира посолството на Съединени американски щати в Анкара, се назовава „ Маслинова клонка “, заяви турската телевизия НТВ.

Миналата седмица столичният общински съвет утвърди предлагането за смяна на името. Досега булевардът се споделяше „ Невзат Тандоган “ (по името на губернатор на Анкара сред 1929 година и 1946 г.), само че през днешния ден остарялата табела беше свалена и бе сложена нова с надпис Zeytindalı (Маслинова клонка).

Булевардът е ситуиран край северната ограда на посолството на Съединени американски щати. Адресът му обаче ще остане неизменен, тъй като публично се води на перпендикулярния бул. „ Ататюрк “.

Властите не дадоха пояснение за решението за преименуване, само че новото название сочи, че то е предизвикано от напрежението в връзките сред Анкара и Вашингтон по отношение на интервенцията „ Маслинова клонка “ на въоръжените сили на Турция в Сирия.

Генералният щаб на турските въоръжени сили разгласи на 20 януари началото на интервенция „ Маслинова клонка “, ориентирана основно против сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН).

Анкара счита СЗН за терористична организация и неведнъж е призовавала Съединени американски щати да прекратят поддръжката си към тях. Преди време Вашингтон доставяше оръжия на СЗН, само че даде обещание да приключи доставките.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР