От днес бизнесът, засегнат от ограничителните мерки срещу , може

...
От днес бизнесът, засегнат от ограничителните мерки срещу , може
Коментари Харесай

Бизнесът вече може да кандидатства за помощ пред НАП

От през днешния ден бизнесът, обиден от ограничаващите ограничения против, може да кандидатства пред Националната организация по приходите за помощ до 150 000 лв. оборотни средства.
Подпомагането на фирмите, което ще се реализира по оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност ”, е на обща стойност 156 милиона лв., съобщи министърът на стопанската система Лъчезар Борисов. Срокът за кандидатстване е две седмици, оповестява БНР.
 Коронавирусът засегна 81% от работещите по света Коронавирусът засегна 81% от работещите по света
Спирането на бизнеса и другите стопански ограничения по отношение на разпространяването на новия ковид са засегнали 2,7 милиарда работни...
Фактическото идване на парите при фирмите може да се реализира, когато Брюксел даде зелена светлина на пренасочването на запас от оперативната стратегия, посочи Борисов като акцентира, че бизнесът може да кандидатства по схемата, даже в случай че употребява някоя от другите линии за държавно подкрепяне в изискванията на Covid-19.
Допустими ще бъдат разноските, нужни за превъзмогване на дефицит на оперативни средства, настъпил вследствие на заповедта на министъра на опазването на здравето, сподели Лъчезар Борисов.
Различните компании имат право на 10 или 20 % от оборота за подкрепяне, посочи Галя Димитрова, изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите: " Процент от оборота на съответните обекти, осъществен през интервала на 2019 година, подобаващ на интервала, през който обектите са прекратили активност през тази година ".
Милена Кръстанова от организацията разясни, че в случай че едно дружество има обекти в и отвън МОЛ, ще би трябвало да подаде заявление единствено за обекта с прекратена активност.
 Радосвет Радев: Има бизнес начинания, които ще завоюват от ковид Радосвет Радев: Има бизнес начинания, които ще завоюват от ковид
Преди дни Радосвет Радев разгласи по време на срещата с президента поради ковид, че има три групи бизнес в България, който ще реаги...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР