От днес Атанас Темелков е председател на Държавната агенция Електронно

...
От днес Атанас Темелков е председател на Държавната агенция Електронно
Коментари Харесай

Атанас Темелков е председател на Държавната агенция „Електронно управление“

От през днешния ден Атанас Темелков е ръководител на Държавната организация „ Електронно ръководство “ (ДАЕУ). Досегашният основен секретар на ДАЕУ поема длъжността от Росен Желязков, който бе избран от Министерския съвет за ръководител на Комисията за контролиране на известията, оповестиха от организацията.

Атанас Темелков е роден на 14 юли 1956 година в град Гоце Делчев. Възпитаник е на Висшето военно учебно заведение в Шумен, профил „ Артилерийско инструментално разузнаване ” – „ инженер по геодезия, картография и фотограметрия ”, и на Военната академия „ Георги Стойков Раковски “ по компетентност автоматизация на ръководството.

В интервала от 1978 година до 1984 година заема командни длъжности в Българската войска. От 1986 е назначен за старши помощник-началник на отдел по автоматизация на ръководството в Главно ръководство „ Въоръжение и техника “, Министерство на защитата. От 1992 година до 1998 година е шеф на направление автоматизация ТИЛ на Българската войска.

От 1998 година заема служба шеф на отдел „ Информационни системи ”, а от 2000 година до 2011 година заема длъжностите заместник-началник на Главно ръководство „ Комуникационни и осведомителни системи “ (КИС) в Генералния щаб на Българската войска и заместник-директор на дирекция в Министерството на защитата.

От 2011 година до 2016 година е заместник-изпълнителен шеф на Изпълнителна организация „ Електронни съобщителни мрежи и осведомителни системи ” (ИА ЕСМИС) към Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията.
От декември 2016 година е основен секретар на Държавна организация „ Електронно ръководство ”.

Ръководил е екипи за създаването на концептуални и стратегически документи в региона на електронното ръководство, обмисляне и внедряване на планове за автоматизация на управнически процеси, информационни и осведомителни системи в региона на сигурността на страната и други.
Участвал е в интернационалните работни групи и учения на НАТО и Европейски Съюз, в Борда на шефовете по КИС на НАТО и други.
С Решение на Министерския съвет от 28 декември 2017 година е избран за ръководител на Държавната организация „ Електронно ръководство “, считано от 15 януари 2018 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР