От днес, 9 март, до 15 март, неделя, Софийският университет

...
От днес, 9 март, до 15 март, неделя, Софийският университет
Коментари Харесай

Софийският Университет затваря до края на седмицата заради вируса

От през днешния ден, 9 март, до 15 март, неделя, Софийският университет " Св. Климент Охридски " прекратява всички присъствени занимания, лекции, семинари, за ограничение на разпространяването на COVID-19, излиза наяве от уеб страницата на най-старото ни висше образователно заведение.

Ето и заповедта на ректора проф. Атанас Герджиков:

№ РД-19-124/8.03.2020 г.

На съображение член 32, алинея 1, т. 1 от ЗВО и заповед № РД-01-114 от 05.03.2020 година на министъра на опазването на здравето, за ограничение на заплахата от разпространяване на COVID-19 (коронавирус)

НАРЕЖДАМ:

1. Да се преустановят присъствените образователни занятия в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ считано от 09.03.2020 година до 15.03.2020 година, като се изключи към този момент плануваните държавни изпити, отбрани на дипломни работи и обществени отбрани на дисертации, в случаите, когато е невероятно да бъдат отсрочени.

Пропуснатите занятия ще бъдат наваксани след възобновяването им и след правенето на нов График на образователния развой. Дотогава предлагам поддържане на просветителния развой неприсъствено посредством отдалечени средства, образование в платформата Мудъл и др.

2. Да се преустановят всички всеобщи мероприятия, провеждани в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, в това число конференции, полемики, обществени лекции, представления, концерти и други културни събития, спортни прояви, катедрени и факултетни препоръки и събрания и други Неотложните решения на катедрените и факултетните препоръки да се гласоподават електронно.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР