От днес, 7 април, в УМБАЛ “Александровска започва работа лаборатория

...
От днес, 7 април, в УМБАЛ “Александровска започва работа лаборатория
Коментари Харесай

В Александровска болница ще правят PCR тестове за COVID-19

От през днешния ден, 7 април, в УМБАЛ “Александровска " стартира работа лаборатория за осъществяване на PCR проби за COVID-19, оповестиха от лечебното заведение.
Лабораторията ще бъде локализирана в направление „ Молекулярна диагностика ” на Клиниката по клинична имунология с банка за стволови кафези, което от 2010г. насам се сертифицира годишно от Instand EQAS virus genome detection PCR/NAT за всички изследвани инфекциозни геномни системи, както за качествена, по този начин и за количествена детекция. Редовно се организира вътрешен първокласен надзор на личен състав, инсталация и реактиви.
Работещите в Направлението са минали съответните образования, вземат участие в редица национални и интернационалните планове, и разполагат с разнообразни документи, свързани с молекулярно-биологичната диагностика.
Лабораторията ще обслужва единствено пациенти на болничното заведение или ориентирани от други лечебни заведения по медицински показания. Платени проучвания по избор на пациенти, без да са нужни или назначени от доктор, няма да се правят. Дневно ще бъдат обработвани почти 250 проби.
До дни Сърбия стартира лекуване на ковид с кръвна плазма
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР