От днес, 31 август 2023 г., започват проверките с профилограф

...
От днес, 31 август 2023 г., започват проверките с профилограф
Коментари Харесай

От АМ Хемус започват да мерят профила на пътищата

От през днешния ден, 31 август 2023 година, стартират инспекциите с профилограф на автомагистралите и скоростните пътища.

За инспекциите ще се употребява лазерният профилограф на Dynatest MARK IV, който е платен през 2008 година със заем от Световната банка и е благосъстоятелност на Института по пътища и мостове, част от структурата на Министерство на регионалното развитие.

Апаратурата работи с лазерни сензори, мери неравностите на повърхностния пласт на пътната настилка според интернационален показател за неравности . Профилографът се обслужва от екип от двама индивида - лидер и оператор. В действително време операторът може да следи на екран стойностите от измерванията.

Институтът по пътища и мостове има Сертификат за акредитация № 197 ЛИ от 05.01.2023 година, годен до 01.04.2025 година, публикуван от ИА " Българска работа за акредитация ", според условията на стандарт БДС EN ISO/IEC 17025:2018, в който са включени изпитвания на повърхностните качества на настилките със съответните стандарти и методики.

Проверките стартират от Автомагистрала " Хемус " .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР