От днес, 29 юли, човечеството ще живее на кредит, тъй

...
От днес, 29 юли, човечеството ще живее на кредит, тъй
Коментари Харесай

Човечеството вече изчерпа ресурсите, които Земята дава годишно

От през днешния ден, 29 юли, човечеството ще живее на заем, защото към този момент е изчерпало всички естествени запаси, предлагани от планетата - вода, почва и чист въздух, два месеца по-рано спрямо предходния интервал от 20 години. Това сочат изчисленията на Global Footprint Network.
" Човечеството сега употребява екологичните запаси 1,75 пъти по-бързо, в сравнение с са опциите за възобновяване на екосистемите. Или с други думи казано, на човечеството ще са нужни 1,75 планети, с цел да създават задоволително и да посрещнат неговите потребности при актуалните равнища на ползване ", гласи експертното умозаключение, представено от БГНЕС.
" Ние изяждаме капитала на нашата планета, намалявайки бъдещия ѝ потенциал за възобновяване ", предизвестява неправителствената организация.
Моделът на консумация съгласно страните разкрива огромни разлики. Ако всички живееха като французите, щяха да са ни нужни 2.7 планети и 5 планети, в случай че всички одобряват консуматорския модел на американците.
Последиците от този международен екологичен преразход стават все по-очевидни под формата на обезлесяване, ерозия на почвата, загуба на биологично многообразие или струпване на въглероден диоксид в атмосферата. Последното води до климатични промени и по-чести рискови метеорологични събития.
За да се измести денят на преразход до 31 декември, " главният лост на действието се отнася до излъчванията на парникови газове, които сами по себе си съставляват 60% от световния ни екологичен отпечатък ", споделят от WWF. " Чрез понижаване на излъчванията на CO2 с 50 % можем да спечелим 93 дни през годината или да отложим деня на преразход за октомври ", пресмятат еколозите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР