От днес, 27 април, 10 столични парка ще бъдат отворени

...
От днес, 27 април, 10 столични парка ще бъдат отворени
Коментари Харесай

Ето кои паркове в София са частично отворени, отварят и паркове в други градове

От през днешния ден, 27 април, 10 столични парка ще бъдат отворени за визити. Същото ще последва в градовете в цялата страна, откакто министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев издаде заповед за отваряне на парковете при прецизно съблюдаване на санитарните ограничения и на наредбите на управляващите.
Парковете, които ще бъдат отворени в столицата, са Борисова градина, Борисова градина – лесопарк, Южен парк, парка на НДК, парк " Гео Милев ", Западен парк, Северен парк, парк " Заимов ", парк " Студентски ", парк " Дружба ". Паркът на НДК II част е позволен единствено за извеждане на домашни любимци.
Организацията на пешеходците в парковете е основана по този начин, че придвижването да бъде еднопосочно. Специално в Южния парк е планувано да се дават брошури с направления, на входа има дезинфектанти. Задължително е носенето на маски във всички отчасти отворени паркове.
Пред Нова телевизия Красимир Димитров, шеф на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " в Столична община прикани в случай че има доброволци, да оказват помощ за организацията - особено в Северен и Западен парк, както и Борисовата градина. Той посочи, че 19 патрула от Общинска полиция ще оказват помощ за организацията.
В Русе, Стара Загора, Плевен, както и плажовете във Варна също ще бъдат отворени за разходки.
Допуска се разходка на деца до 12 години, като може да са съпроводени от най-вече двама възрастни от едно семейство. Забранено е събирането на деца от две фамилии, както и скупчването на хора в парковете.
Задължително е носенето на маски, както и спазването на най-малко 2,5 метра отдалеченост. Забранено е сядането на пейки, потреблението на алкохол, както и използването на детски уреди и площадки.
Разрешава се, само че не се предлага, и бременни дами да се разхождат.
Часовият период за разходки с деца е от 9:30 заран до 18:30 вечер. Преди и след тези шпации е позволено разхождането на домашни кучета, както и самостоятелният спорт.
- ТУК!
Още: " Коронавирусът не затихва същински, само че към този момент по света почва охлабване на ограничения "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР