От днес, 2 септември, стартира регистрацията на партиите и коалициите

...
От днес, 2 септември, стартира регистрацията на партиите и коалициите
Коментари Харесай

Стартира регистрацията на партии и коалиции за участие в местните избори

От през днешния ден, 2 септември, започва регистрацията на партиите и обединенията в ЦИК за присъединяване в локалните избори. Срокът за това е до 11 септември, като както и на предходни избори от ГЕРБ към този момент оповестиха, че ще внесат първи своите документи. Очаква се незабавно след тях документи да подадат от " Демократична България ".
Местните избори бяха планувани за 27 октомври с декрет на президента Румен Радев. На изборите важи правото за уседналост, съгласно което гласоподавателят или претендентът би трябвало да е живял с непрекъснат или сегашен адрес не по-малко от 6 месеца преди датата на изборите в съответното обитаемо място. Именно поради това на тези избори да не се разкриват изборни секции в чужбина.
Това е и първият избор, на който според последните законови промени е възможно финансиране на предизборната акция със средства на юридически лица и еднолични търговци.
Междувременно се ускоряват слуховете, че в редиците на ГЕРБ ще има чистка преди локалния избор. В София наподобява няма да има място за Орлин Алексиев, а Андрей Иванов наподобява също няма да е в листата – индивидът, който през 2012 година бе забъркан от водача на РЗС Яне Янев в скандал с непозволено добити парцели. Подобна орис може би ще има и Орлин Иванов. В Бургас пък вървят клюки, че ръководителят на локалния Общински съвет Константин Луков също няма да попадне в листата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР