От днес - 16 април до края на седмицата -

...
От днес - 16 април до края на седмицата -
Коментари Харесай

До неделя пътна полиция контролира скоростта у нас

От през днешния ден - 16 април до края на седмицата - 22 април се организира интервенция на Пътна полиция за надзор на скоростта в България . Акцията е инициирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и с изключение на у нас, засилени инспекции ще се правят във всички страни, членки на Европейски съюз.

" Скоростта е един от главните фактори за пораждане на тежки пътни произшествия . Това е и повода TISPOL да заложи в графика си годишно да се организират по две интервенции за надзор на скоростта ", изясни основен контрольор Росен Рапчев от отдел " Пътна полиция " при Главната дирекция " Национална полиция ".

 28 нови системи за надзор на скоростта са ситуирани в страната
28 нови системи за надзор на скоростта са ситуирани в страната

Работата с новата система е изцяло автоматизирана

По думите му, по време на последната аналогична интервенция , извършена у нас, са установени общи 18 955 нарушавания . Това, съгласно данните на " Пътна полиция ", е над междинното за Европейския съюз. Налага се изводът, че у нас превишаването на скоростта е един от най-сериозните проблеми и аргументи за пътнотранспортни катастрофи, изясни Рапчев

В тази връзка, той се обръща към водачите с зов да карат със съобразена скорост и да демонстрират повече приемливост на пътя . Само по този начин, с общи старания и отговорност, може да се понижат тежките пътни произшествия.

 Спад на жертвите при произшествия у нас, само че с малко
Спад на жертвите при произшествия у нас, само че с малко

България и Румъния още веднъж на челно място в Европейски Съюз по смъртност на пътя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР