От днес, 15 юли, поне до 29 юли гръцките власти

...
От днес, 15 юли, поне до 29 юли гръцките власти
Коментари Харесай

От днес, 15 юли - в Гърция само с отрицателен PCR тест, ограничения за българи и в Унгария

От през днешния ден, 15 юли, най-малко до 29 юли гръцките управляващи ще пропущат през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата-Промахон " пътуващи единствено с негативен PCR тест за COVID-19. Резултатът за теста би трябвало да бъде преведен и на британски език, а от него до прекосяването на границата не би трябвало да са минали повече от 72 часа, напомня БГНЕС.
Освен това пробата би трябвало да е изработен в сертифицирана държавна или частна лаборатория. Преводът на британски език би трябвало наложително да включва трите имена на индивида и номера на паспорта или персоналната му карта.
Решението е на гръцките управляващи е реалност поради увеличаващия се брой на инфектирани с ковид в България. Традиционно хиляди българи избират да почиват в южната ни съседка, а коронакризата тази година не въздейства изключително на желанията на сънародниците ни.
Също от през днешния ден, 15 юли, държавното управление на Унгария вкарва систематизиране на страните в " червени ", " жълти " и " зелени " т.е. като светофар - с цел да се дефинира епидемиологичната конюнктура в тях.
България, Португалия, Румъния и Швеция са " жълти " страни от Европейски Съюз. Съответно, идващите от такива страни ще подлежат на медицински обзор на границата, както и ще им бъде налагана 14-дневна наложителна карантина. Изискването за самоизолация ще отпадне в случай че бъдат потвърдени два поредни негативни PCR теста за ковид, направени през 48 часа в границите на предходните 5 дни. Същото се отнася и за страни отвън Европейския съюз - Обединеното кралство, Норвегия, Русия, Сърбия, Япония, Китай и Съединени американски щати.
За унгарските жители, идващи от " жълта страна ", се изисква съществуването на един негативен тест за анулация на наложителната карантина, а тези, които идват от " алена ", ще се нуждаят от два негативни теста.
Сред европейските страни, които са " червени ", са Албания, Босна и Херцеговина, Беларус, Косово, Северна Македония, както и Молдова и Черна гора. Азия, Африка и Южна Америка също са класифицирани като " червени ". Хърватия, към момента, е класифицирана като " зелена ".
Транзитният и товарният трафик ще се реализира както до момента, като ще би трябвало да се следват публично избраните коридори.
Категоризацията на страните ще се преразглежда от време на време.
Още: " Доста нови случаи на ковид в България, само че процентно съвсем няма смяна "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР