От днес, 15 ноември, започват Коледните пости. Те продължават 40

...
От днес, 15 ноември, започват Коледните пости. Те продължават 40
Коментари Харесай

Скритите рискове на постите

От през днешния ден, 15 ноември, стартират Коледните пости. Те не престават 40 дни - до Рождество Христово. През този интервал вярващите християни се приготвят духовно за посрещането на огромното събитие - раждането в плът на Сина Божи. Молят се постоянно, размишляват за сторените грехове, изповядват се, взимат причестяване.

Заедно с духовното примирение идва и лишението от блажни храни, като задачата е да се покаже на тялото, че духът го управлява, а не противоположното. Не се позволяват храни от скотски генезис - месо, мляко, сирене, кашкавал, яйца, масло.

Дори и концепцията да постим да ни звучи привлекателна, не трябва да забравяме и за рисковете, които това ограничаване крие.
 Снимка 389654

Организмът ни има потребност от питателните субстанции, съдържащи се с продуктите, които не са позволени за банкет до Бъдни вечер. И с цел да успеем най-малко до някаква степен да ги наваксаме, прибягваме до високовъглехидратни храни .

В тях обаче постоянно се съдържа и огромно количество калории и мазнини. Така е много евентуално на края на постите да сме се пречистили духовно, само че и да сме качили няколко кг поради хляба и всички тестени произведения, които сме си хапвали на пакост.
 Снимка 452816

Ако не сме съумели да устоим на това прикрито прелъщение на постите, нищо чудно да не се усещаме прочистени и олекнали, а да ни е тежко и да имаме стомашен дискомфорт.

Освен това, еднообразното храненe, съчетано с неналичието на питателните субстанции от животинските артикули, отслабва имунната ни система . В този сезон се нуждаем от всичко по доста, с цел да устроим на настинките и гриповете.
 Естествени оръжия против настинката и грипа
Естествени оръжия против настинката и грипа

Натурални медикаменти

Затова е добре, в случай че сме решили да постим, да одобряваме мултивитамини, както и доста плодове и зеленчуци.
анкета
Ще спазвате ли Коледните пости?
Да, ще спазя традицията Да, само че ще се лиша единствено от месо Не, мъчно ми е да се лимитирам Не, не съм набожен Виж резултати
Да, ще спазя традицията

Да, само че ще се лиша единствено от месо

Не, мъчно ми е да се лимитирам

Не, не съм набожен
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР