От днес, 14 май, в България вече няма извънредно положение.

...
От днес, 14 май, в България вече няма извънредно положение.
Коментари Харесай

Полеви масов тест за коронавирус - протестът на Възраждане

От през днешния ден, 14 май, в България към този момент няма изключително състояние. Има изключителна епидемиологична конюнктура. И в 23:59 часа на 13.05.2020 година здравният министър Кирил Ананиев пусна четири заповеди по какъв начин ще продължим да живеем още 1 месец. Ей по този начин, че е доста хубаво да чакаш до 1 минута преди среднощ като Пепеляшка какво тъкмо ще е решила властта, а след това да пишеш да схванат другите, които ги интересува.
Днес, 14 май, в 12:00 часа стартира митинг на партия " Възраждане " пред Народното събрание. Събраха се стотици, може би даже хиляди хора. Без обществена отдалеченост. После направиха поход по всички значими улици на центъра - бул. " Цар Освободител ", " Раковска ", около Народния спектакъл, отидоха и в Триъгълника на властта.
" Забранява се провеждането на всевъзможни проведени събития на групи над 10 лица като се изключи позволените мероприятия ", написа още в първата нова заповед на Ананиев. Полицията не направи нищо, с цел да обезпечи спазването на този текст. И в действителност това е законно - цитираният текст при започване на абзаца се отнася за спортни мероприятия! Което прави нещата още по-абсурдни, тъй като различен текст, годен за случилото се на жълтите павета през днешния ден, НЯМА!
Дори в България, генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния действен щаб (НОЩ), назначен от премиера и водач на ГЕРБ Бойко Методиев Борисов, изясни на един от многото брифинги по какъв начин мачът от Шампионската лига сред " Аталанта " и " Валенсия " в Бергамо умножил резултата на болестта с ковид и по тази причина Италия по този начин пострада.
И какво стана в този момент? Това ли е страната? В последна сметка по какъв начин тъкмо се пазим от вируса и каква е ролята на ръководещите?
Парадоксът е, че митинг, на който се чуват откровени дивотии и освен според мен по какъв начин ще ни вземат децата до едно, в случай че не слушкаме, по какъв начин 5G ще ни убие и по какъв начин " българите са здрави, чужденците са заболели ", разкрива какъв брой несъстоятелно е актуалното ръководство! По създание този митинг тъкмо това целеше и елементарно го реализира. КОЙ, господин Борисов, носи отговорност, в случай че след седмица-две в България почнем да умножаваме случаите на инфектирани с COVID-19? А КОЙ я носи, в случай че не стане по този начин? Защото всеки, гледал малко видео от Фейсбук, добре е видял за каква навалица хора в продължение на часове става въпрос.
Или тази вечер просто ще има оповестяване на ново изключително състояние. На квадрат!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР