От днес, 12 юли, дневната и нощната карти за всички

...
От днес, 12 юли, дневната и нощната карти за всички
Коментари Харесай

Купуваме си билет градския транспорт вече и през телефона

От през днешния ден, 12 юли, дневната и нощната карти за всички линии на градския превоз към този момент могат да бъдат закупени и да се употребяват посредством мобилен телефон.

Наред с вложенията, които вършим за модернизиране на градския превоз, изисквам от „ Центъра на градска подвижност “ да работи интензивно и за възстановяване на обслужването на жителите и изискванията на пътешестване в градския превоз. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която показва използването на новото мобилно приложение в метрото. На представянето участваха и зам.-кметът по направление превоз и транспортни връзки Евгени Крусев, изпълнителният шеф на „ Метрополитен “ проф.Стоян Братоев и изпълнителният шеф на „ Център за градска подвижност “ Христиан Петров.

Първите 1000 карти закупени със смс през днешния ден ще бъдат безвъзмездни за жителите и платени от А1 България. Важно е да се знае, че при пазаруването на карта със СМС (SMS) се заплаща единствено цената на определената карта, а СМС-ът таксува по абонаментния проект с оператора. В момента операторът е А1 България, като се чака до няколко седмици да се включат и другите мобилни оператори.

Можете да закупите картата директно преди да влезете в метрото. Необходими са 45 секунди за валидиране, сподели изпълнителният-директор на ЦГМ Христиан Петров.

Проверката се прави от контрольори, които сканират QR код. Контрольорите виждат в действително време, по кое време сте закупили картата.

Закупуването на транспортни документи посредством мобилен телефон икономисва време за търсене на пункт или търговец за продажба на карти.

Какво би трябвало да извършите:

1. Необходимо е да се регистрирате с ваш имейл на sofia.mpass.bg.

2. Влизате в системата и виждате 2 варианти за закупуване на определената от Вас карта

- посредством дебитна/кредитна карта. В случая няма значение коя е банката издател, както и не дължите никакви спомагателни такси. Заплащате само и единствено 4 лв. за дневна карта или 2 лв. за нощна (може да закупите и двете).

- посредством мобилен оператор (в момента това е А1 само че в период от няколко седмици услугата ще се предлага и от останалите мобилни оператори). Отново заплащате единствено цената на определената карта, а СМС-ът Ви се таксува по абонаментния проект с оператора.

3. Получавате QR код, който е Вашата “карта “. Необходимо е да го сканидарате на входа на метрото, с цел да влезете на перона. За пътешестване в наземния превоз е належащо да го покажете при инспекция на контрольора или кондуктора, който ревизира валидността на картата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР