От днес, 12 март, всички ученици от 5 до 12

...
От днес, 12 март, всички ученици от 5 до 12
Коментари Харесай

Ще има ли промяна за матурите и удължаване на учебната година?

От през днешния ден, 12 март, всички възпитаници от 5 до 12 клас в София, Благоевград, Бургас, Силистра и Смолян и други минават на онлайн образование, а всички заведения, включително и тези в хотелите и игралните зали, ще работят с лимитирано работно време до 22 ч.

Началникът на Регионалното ръководство на образованието в София-град Ваня Кастрева разяснява обстановката в учебните заведения:

" Когато децата се върнаха на учебно заведение преди два месеца, имаше общо 400 позитивни или контактни деца. Към март месец 3000 възпитаници са с ковид или карантинирани. 9 на 10 000 деца са позитивни ", разкри тя.

Имаме 35% имунизирани учители, разяснява Ваня Кастрева.

" Не може да има опция на присъственото образование. Всичко друго е положително за здравето. Учителите разчитат на поддръжката на фамилиите в онлайн образованието ", изясни началникът на РУО-София.

" Децата нямат право да вървят в МОЛ-овете без компаньон, само че когато се помолят пред постройката на чужд, той ги вкарва. Децата имат доста контакти отвън учебно заведение ", съобщи Кастрева.

" На този стадий няма да има смяна за матурите и удължение на образователната година. Не се разисква и отпадането на части от образователното наличие за изпитите ", разкри шефът на Регионалното ръководство на образованието в София-град.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР