От днес, 10 юли, до 19 юли Военноморските сили на

...
От днес, 10 юли, до 19 юли Военноморските сили на
Коментари Харесай

Започна националното военноморско учение с международно участие Бриз 2020

От през днешния ден, 10 юли, до 19 юли Военноморските сили на Република България организират национално военноморско обучение „ Бриз 2020”, отворено за присъединяване на Военноморски сили от страни членки на НАТО. Учението се организира в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в оповестени навреме полигони, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Българските Военноморски сили вземат участие с 16 бойни и спомагателни кораби и катери, 3 вертолета и с 1000 души персонален състав. В учението ще се включат и аероплан от българските Военновъздушни сили и представители от Сухопътни войски.

Общо в „ Бриз 2020” ще вземат участие 9 страни с 27 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 самолета, 7 вертолета и 2413 военнослужещи от военноморските сили на България, Белгия, Грузия, Гърция, Италия, Испания, Румъния, Съединени американски щати, Турция, Втората непрекъсната военноморска група кораби на НАТО и Втората непрекъсната противоминна група кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 117 души от организации, институции и ведомства.

Основната цел на учението е да се увеличи оперативната съгласуемост и взаимоотношението сред Военноморски сили на участващите страни посредством отработване на присъединяване им в интервенция за морска сигурност в отговор на рецесия. Усилията по време на учението са ориентирани към рационализиране на подготовката на персоналния състав по обмисляне и осъществяване на морска интервенция в съдружен формат, по противодействието на стандартни и неконвенционални закани посредством водене на необятен набор от бойни дейности на море. Ще се отработят и задания, свързани с реакция на рецесии и отбрана на популацията, дейности при очистване на пожар на борда на търговски транспортен съд в пристанище, превъзмогване на следствията от случай с търговски транспортен съд на море.

Херо Мустафа посети взаимно обучение сред наши и американски военни

Планирането на учението се извърши под управлението на командира на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов, който е и общ началник на „ Бриз 2020”. Офицер, провеждащ учението и шеф на учението е флотилен адмирал Георги Пенев – заместник-командир на Военноморски сили. Началник на Щаба на управлението на учението е капитан І сан Камен Кукуров – шеф на Щаба на Военноморски сили. Командир на многонационалното корабно оперативно съединяване е флотилен адмирал Велко Велков – пълководец на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

В „ Бриз 2020” се отработва мним сюжет, който пресъздава конюнктура в разнообразни точки от света. По този метод българските военни моряци се приготвят взаимно със съюзните Военноморски сили и сътрудниците от държавни и неправителствени организации и институции.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР