От днес, 1 юни, в Сърбия ще бъде позволено на

...
От днес, 1 юни, в Сърбия ще бъде позволено на
Коментари Харесай

От днес в Сърбия позволяват събирането на до 1000 души на открито

От през днешния ден, 1 юни, в Сърбия ще бъде разрешено навън да се събират до 1000 души в границите на спомагателното разхлабване на ограниченията за битка с COVID-19, оповестяват белградските издания.

Също по този начин на спортните събития навън ще бъде разрешено наличие на аудитория с поддържане на отдалеченост от 1 метър или феновете би трябвало да сядат през едно място.

Нови 34 случая на ковид в Сърбия и още един умрял

На закрито оптималният брой хора на едно място е 100.

От през днешния ден учебните заведения в Сърбия ще могат да провеждат детски екскурзии и образование измежду природата, предава Българска телеграфна агенция.

Екскурзиите обаче би трябвало да се реализират единствено на територията на Сърбия.

Белградските издания оповестяват, че министърът на стопанската система на Косово Розета Хайдари е издала разпоредба за осъществяване на реципрочните ограничения в комерсиалните връзки със Сърбия в сходство с решенията на държавното управление в Прищина.

Нови 67 случая на ковид са регистрирани в Сърбия през последното денонощие

Тя е наредила от пазара на Косово да бъдат отстранени всички артикули, които не са в сходство с настоящото законодателство. Наредбата на Хайдари идва незабавно откакто косовското държавно управление вкара ограничения на взаимност за сръбските артикули, съгласно които нито дадена пратка не може да влезе в Косово, в случай че на съпътстващата документи не се показва името "Република Косово ", означават изданията.

От през днешния ден жителите на Сърбия, в случай че желаят, ще могат да се тестват дали имат антитела на ковид. Цената на теста ще бъде 1200 динара, оповестяват сръбските вестници.

Вестник "Блиц " оповестява, че президентът на Сърбия Александър Вучич ще обитава през днешния ден на работно посещаване в Република България, където ще се срещне с министър-председателя на България Бойко Борисов. По време на визитата е планувано да бъдат посетени строителните работи по построяването на автомагистрала от границата на Сърбия до София и газопровода "Балкански поток ", заяви пресслужбата на Вучич.

Вучич идва в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР