От днес, 1 март България не може да използва и

...
От днес, 1 март България не може да използва и
Коментари Харесай

От днес отпада дерогацията за руския петрол, правителственият авиоотряд предупреди, че може да спре полети

От през днешния ден, 1 март България не може да употребява и да внася съветски нефт за произвеждане на горива. Отпадането на дерогацията стана факт след решение на Народното събрание в края на предходната година.

От 1 януари беше преустановен и износът на модифицирани артикули.

Председателят на Българската петролна и газова асоциация Светослав Бенчев съобщи, че не се чака внезапно покачване на цените на горивата след отпадането на дерогацията.

Той цитира данни, съгласно които има известно покачване през последните седмици в границите на 2% при бензина и 3% при дизела. Това съгласно него са естествени пазарни параметри, които се дължат напълно на цената на суровия нефт. По думите му рафинерията на " Лукойл " у нас към този момент работи с неруски нефт.

Вчера държавният авиоотряд предизвести, че може да спре да извършва полети поради прекратяването на дерогацията. В писмо, ръководителят на Държавния авиационен оператор Златко Златев е уведомил министъра на превоза Георги Гвоздейков, че на процедура от 1 март нямат снабдител на керосин. Затова упорстват за тях дерогацията да продължи, или в противоположен случай ще би трябвало страната да заплаща по-скъпо за гориво.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР