От днес, 07.08.2017 г., вече електрически автобус ще превозва пътниците

...
От днес, 07.08.2017 г., вече електрически автобус ще превозва пътниците
Коментари Харесай

Придобивка: Летище София с електробус между терминалите


От през днешния ден, 07.08.2017 година, към този момент електрически рейс ще транспортира пасажерите сред двата терминала на столичното летище. Той размени дизеловия превоз и остава безвъзмезден за пътуващите. Освен, че e екологичен (не отделя въглероден диоксид), потреблението му ще докара до доста понижаване на разноските за поддръжка.

Електрическият рейс е за 65 пасажери, от които 26 седящи. Има 3 сгъваеми седалки и обособено място за закрепване на инвалидни колички. Разполага със спускаща се рампа, подобаваща за възрастните и мъчно преносимите пасажери.

Летище София е първото българско летище, което употребява електробус за транспорт на пасажерите си. То е и единственото в България, сертифицирано по програмата за понижаване на въглеродните излъчвания Airport Carbon Accreditation на интернационалната организация на летищата ACI EUROPE. От април 2016 година столичното летище е със документ за равнище „ Mapping “ („ Картографиране “), което демонстрира количеството на въглеродните излъчвания от активността му. В ход е и процедурата по постигане на идващото равнище „ Reduction “ („ Намаляване “), което е доказателство за трайната ангажираност на летище София в опазването на околната среда, водещо и до понижаване на финансовите разноски.







Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР