От Джулия ПейнБРЮКСЕЛ (Ройтерс) - Страните от ЕС се задълбочават

...
От Джулия ПейнБРЮКСЕЛ (Ройтерс) - Страните от ЕС се задълбочават
Коментари Харесай

Държавите от ЕС настояват срещу „клаузата за забрана на Русия“ в пакета от санкции - източници

От Джулия Пейн

БРЮКСЕЛ (Ройтерс) - Страните от Европейски Съюз се задълбочават против елементи от последния препоръчан от Комисията пакет от наказания по отношение на Русия, а точно така наречен „ уговорка без Русия “, ответни финансови ограничавания и използване на наказания върху артикули за персонална приложимост, споделиха шест източника.

Пакетът, който ще бъде 12-ият за блока, откогато Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година също се стреми да затвори повече малки врати за заобикаляне на глобите.

Въпреки това, някои държави-членки, които източниците отхвърлиха да разпознават, споделят, че новото предложение отива прекомерно надалеч и би имало противоположен резултат върху международната търговия на Европейски Съюз и в последна сметка, се провалят в задачите си.

Държавите споделиха на среща на посланици тази седмица, че член 12 G в предлагането, наименуван „ Клауза без Русия “, може евентуално да сътвори безпорядък за европейските компании в международен мащаб, източниците, осведомени с споделиха полемики.

Съгласно предложенията, излъчени на срещата, споделиха из...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР