От Дейвид ШепардсънВАШИНГТОН (Ройтерс) - Независим екип за проверка на

...
От Дейвид ШепардсънВАШИНГТОН (Ройтерс) - Независим екип за проверка на
Коментари Харесай

Недостигът на персонал, остарелите съоръжения заплашват въздушната безопасност на САЩ - доклад

От Дейвид Шепардсън

ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Независим екип за инспекция на авиацията на Съединени американски щати прикани в сряда за " незабавни дейности " за попречване на аероплан произшествия и направи поредност от рекомендации за повишение на сигурността след поредност от близки диалози, включващи пътнически самолети.

Групата, наречена от Федералната авиационна администрация (FAA), разгласява отчет от 52 страници, цитиращ проблеми, които включваше дефицит на ръководители на полети, софтуерни проблеми, остарели системи и трагични потребности от финансиране. От януари Националният съвет по сигурност на превоза е почнал седем следствия на произшествия, които са били съвсем неизбежни, в това число някои, които биха могли да бъдат пагубни. и поредицата от съществени произшествия при започване на 2023 година осветляват обилни провокации пред даването и надзора на сигурността на услугите за въздушно придвижване “, се споделя в отчета, управляван от Майкъл Хуерта, някогашен админ на FAA.

В отчета се споделя, че връзките на FAA системата е остаряла от години и организацията към този момент не може да получи аварийни елементи за доста системи.

„ Има ограничаване до каква степен могат да се оправят провокациите на несъответстващи, остарели и ненадеждни уреди, съоръжение и технологии да се ръководи, с цел да се резервира сигурността “, се споделя в него.

Той цитира остарели уреди за надзор на въздушното придвижване на FAA с течащи покриви, развалени отоплителни и климатични системи и остарели радарни системи за наблюдаване, които скоро би трябвало да бъдат сменени на цена от милиарди $.

Той също прикани за подсилване на организационните структури на FAA.

FAA през септември удължи съкращенията на минималните условия за полети на претрупаните летища в региона на Ню Йорк до октомври 2024 година, като се базира на личния състав дефицит. Персоналът на радарния подходен надзор на терминала в Ню Йорк е единствено на 54% от целесъобразните равнища.

В отчет на държавното управление се споделя, че през юни сериозните уреди за въздушно придвижване са изправени пред обилни провокации във връзка с личния състав, което съставлява риск за интервенциите на въздушния трафик. В доста уреди контрольорите работят наложително ексклузивен труд и шестдневни работни седмици, с цел да покрият дефицита.

През август Boeing 737 на Southwest Airlines и бизнес аероплан Cessna Citation 560X се приближиха на по-малко от 100 фута (30 метра) настрана в Сан Диего. FAA сподели, че ръководителят на въздушното придвижване е разрешил на Cessna да кацне на писта, макар че Southwest Flight 2493 към този момент е бил известен да рулира на същата писта.

FAA сподели през март, че подхваща стъпки за възстановяване на въздуха интервенции по надзор на трафика, които са с дефицит на личен състав. „ Няма подозрение, че виждаме прекалено много близки позвънявания “, сподели ръководителят на организацията за въздушно придвижване на FAA пред чиновниците.

FAA сподели през септември, че търси рекомендации по какъв начин може да изисква предизвестие от пилотската кабина технологии, предопределени да понижат събитията, свързани с сигурността на пистата.

(Докладване от Дейвид Шепардсън, Редактиране от Луиз Хевънс, Ник Зимински и Дейвид Грегорио)

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР