От десетки години малко село в Кюстендилско няма никакви репродуктивни

...
От десетки години малко село в Кюстендилско няма никакви репродуктивни
Коментари Харесай

Тази чудодейна скала лекува бездетни двойки. Ето къде се намира и какво разказват хора посетили я

От десетки години малко село в Кюстендилско няма никакви репродуктивни проблеми измежду жителите си. Легенда твърди, че местността е заредена с галактическа сила, която оказва помощ на дамите да заченат, а на мъжете дава плодовитост и полова мощ.
Мястото е считано за свещено още от тракийско време и чак след това се сдобило и с християнски храм.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO
Село Лилач се намира на 56 км от София в посока Кюстендил, само че от години е атракция за бездетните двойки. Местните назовават странните скални формирания над селото Провиралката и това е тяхното мистично място. Те нямат никакви подозрения, че в случай че бездетна жена се промуши там, скоро ще е заченала с мечтаната си рожба.

Според разнообразни източници над 150 фамилии са се сдобили с деца при визитата на скалите. Селото, което най-отдавна е упоменато в турски документ от 1576 година, пък в никакъв случай нямало и една безплодна двойка. Преди години, когато в региона към момента имало задоволително млади фамилии, всяко от тях се радвало на най-малко 2-3 отрочета.

Специфичната сила на мястото се добавя от обстоятелството, че то се вижда от всяка от четирите махали на селото. Разгърнато на единственото нагорнище в тъдява, всяка заран слънцето целува първо най-издадените скалисти форми. Вечер това е последното място, до което стигат лъчите. Точно тяхната сила зарежда скалата и се твърди, че й продава мъжка мощ.

Самата Провиралка е като че ли издялкана да прилича женска форма. Природното знамение е изцяло естествено съгласно локалните и не е плод на изкусни майстори от древността. Въпреки това симетрията му припомня женска вътрешност.

Затова разкази на локални хора загатват Провиралката като естествено знамение, само че и като богато на мощни сили място с мистични заложби.

До малко познатия мегалитен скален комплекс от времето на тракийското племе Пеони се стига по разрушен планински път, който се изкачва към нагорнище над селото.

Пътят се вие през скални сводове, с цел да стигне до голям камък с стеснен процеп под него. След вглеждане в скалата елементарно се вижда, че в действителност камъкът поразително наподобява на женските детеродни органи, само че в великански размери. Тъкмо под него би трябвало да се мушне дамата, с цел да я споходи мечтаното благополучие да стане майка.

Силните сили, които локалните усещат и до през днешния ден, са били осезаеми и за траките. Според предания на това място те са устройвали своите мистични ритуали за плодородия. По поляната към Провиралката се виждат едри плоски камъни с форма на кръг. Според някои това било скална маса за пиршества, съгласно други пък са олтарни камъни за жертвоприношения.

Запознати настояват, че в покрайнината има и неразучен некропол. Археолозите правили единствено огледи тук, само че по този начин и не са стигнали до изследване и разкопки. Това не пречи на локалните да описват като безспорен исторически факт, че детето на император Юстиниан също се е явило на бял свят едвам откакто жена му предходна през ритуалите под скалата. Стари източници оповестяват, че самият римски император бил роден някъде към Лиляч.

Според антични източници той произхождал от село с име Таурезиум, а в античността населено място с такова име е имало покрай днешното кюстендилско село Таваличево. Тези условия развихрят фантазиите на локални краеведи, само че и на експерти, които не изключват опцията под пасбищата към мегалитното светилище да лежи античен град. Точно това е повода всяка вечер местността да се обикаля от иманяри с металодетектори. Никой от едвам 200 останали поданици на селото обаче не смее да разнищи дали набезите им дават резултат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР