От десетилетия мечтаем за летящ автомобил и сега имаме пример,

...
От десетилетия мечтаем за летящ автомобил и сега имаме пример,
Коментари Харесай

Колата CityHawk лети над Израел

От десетилетия мечтаем за летящ автомобил и в този момент имаме образец, който трансформира концепцията в действителност.
Напълно предстоящо, концепцията за летящ автомобил идва от Израел и със своите благоприятни условия стои на границата между гражданска кола и машина с лимитирана военна цел. Ако пренебрегнем всичко това, ще кажем единствено, че летящата кола е създадена от Urban Aeronautics.

Името му на летящата кола е CityHawk и в основата си е един от класическите самолети VTOL (самолет за отвесно политане и кацане). Тук обаче има оригиналност във връзка с задвижването. След партньорството с HyPoint, този аероплан е захранван от запалими кафези.
И в този момент нещата стават доста забавни. Освен че лети със скорост от 200 км в час, този аероплан има обсег от 160 км. За тази идея за въздушното придвижване това изобщо не е малко. Летящите таксита не се нуждаят от нищо повече. Този аероплан може да транспортира до петима души, като в същото време не изисква нищо повече от дребна повърхност за кацане или политане.

CityHawk разполага с два водородни резервоара и те обезпечават два електродвигателя, всеки с мощ до 952 к.с., посредством класическа технология за горивни кафези. Те пускат т.нар вътрешни ротори в границите на технологията " Fancraft technology ", които обезпечават отлична маневреност. Срокът на употреба е към 20 000 часа.
И в този момент неприятните вести. Авторът на плана, Рафи Джоел, чака CityHawk да бъде подготвен за комерсиализация чак към края на десетилетието. Той споделя, че е почнал да създава концепцията за роторен хеликоптер през 2001 година, а през 2015 година излетява първият функционален първообраз.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР