От десетилетия компанията Pininfarina е асоциирана с автомобилен дизайн -

...
От десетилетия компанията Pininfarina е асоциирана с автомобилен дизайн -
Коментари Харесай

Pininfarina ще произвежда електромобили



От десетилетия компанията Pininfarina е асоциирана с авто дизайн - тя несъмнено пуска на пазара много модели, само че нормално под шапката на по-голяма компания - като Ferrari и Maserati да вземем за пример. Оказва се, че италианците са подготвени да създадат идната стъпка и да се трансфорат в независим производител - извънредно съвременен освен това.

Източници на Autocar оповестяват, че Pininfarina ще започва производството на лична гама от напълно електрически спортни коли, отпред с хиперколата PF-Zero, която би трябвало да се появи на бял свят през 2020-а година. Тя ще има 1479 конски сили и ще бъде основана на модулна платформа, построена взаимно с Mahindra (компания, която има тим във Formula E сериите) и Rimac.

Останалата част от портфолиото ще включва най-вече SUV коли. Най-високият клас модел ще носи наименованието PF-One и ще разполага с 940 конски сили от солиден 140kWh пакет акумулатори. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за под 3 секунди. Останалите модели ще бъдат конкуренция на Porsche Cayenne SUV и Macan. Вътрешни източници настояват, че публично тези промени в компанията ще бъдат оповестени по време на надпреварата от Formula E в Рим на 14-и април.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР