От десетилетия хранителната ни верига следва порочен модел. Зле хранени

...
От десетилетия хранителната ни верига следва порочен модел. Зле хранени
Коментари Харесай

Зелена светлина: Хранителна промяна

От десетилетия хранителната ни верига следва циничен модел. Зле хранени животни, отглеждани при неприятни условия. Замърсяване на въздуха и водите. По-високи добиви с цената на пестициди и ГМО. Продукти, които ни разболяват. Затлъстяване, рак, сърдечно-съдови заболявания...

Хората не стопират да си задават въпроси за храненето и да се тревожат за децата си. Какво ядат те? Как се създават храните ни? Как се хранят животните? Как това въздейства на здравето ни?

Един филм търси решенията на територията на Франция и оттатък Атлантика. Не, тази продукция няма да взе участие в конкуренцията за „ Оскар " -ите. Тя не изобилства от специфични резултати. Но пък е разкрила и запечатала в фрагменти доста специфични моменти. Създадена е от двама френски режисьори - семейство от Сен Мало.

Стефани Валоато, Сирил Блан и двете им дъщери пропътували хиляди километри до кооперативите в Органик вали в Съединените щати. Те са събрали в едно мненията на дребни френски произодители на сирена и зеленчуци, на психолози, лекари, еколози и създатели на научни проучвания.

Нарекли са кино лентата си „ Хранителна смяна ". Нещо като прекосяване към идващия, по-смислен стадий от изхранването на човечеството. Етап, учреден на пречистване на почвите, уместно отношение към животните и основаване на качествени артикули за всеобща консумация.

По тематиката към този момент е работено доста, по този начин е. Стефани Валоато и Сирил Блан, обаче, се надяват филмът им да е онази доста наситена капка в морето от информация, която ще помогне за вярната смяна. Дали тя е допустима? Краткият отговор е ДА. Защото към този момент се случва. Също като финансирането на кино лентата със средства, събрани в обществените мрежи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР