От дерогацията печели само режимът в Кремъл, и от Политико“

...
От дерогацията печели само режимът в Кремъл, и от Политико“
Коментари Харесай

Делян Добрев: От дерогацията печели само режимът в Кремъл

От дерогацията печели единствено режимът в Кремъл, и от „ Политико “ през днешния ден споделиха тъкмо това, което ние споделяме от години. Това не е вест, ние ви го повтаряме от тази естрада десетки пъти.

Това съобщи в декларация от парламентарната естрада шефът на енергийната комисия Делян Добрев.

Той цитира информация на „ Политико “, съгласно която средствата за последните 6 месеца, изтекли от джоба на потребителите, са задоволителни да финансират „ Вагнер “ една година.

Какво още написа изданието: Бургаската рафинерия „ Нефтохим “, чийто главен притежател е съветската „ Лукойл “, заобикаля възбраната на Европейския съюз за търговия в страни членки с артикули, създадени от съветски нефт, и, възползвайки се от полученото изключение от възбраната за импорт на съветски недопечен нефт и нефтопродукти, е натрупала солидни облаги.

Ако извадите налозите от крайната цена на горивата и ги сравните с останалите страни в Европейски Съюз, ще видите че все още има 12 страни, в който бензинът е по-евтин от тук, в това число и Германия, която не купува на ниска цена съветски нефт, сподели Добрев.

2020 и 2021 година – последните две години на кабинета „ Борисов “ и преди войната в Украйна, делът на съветския нефт в рафинерията е бил сред 48 и 52%. От началото на войната този дял става 94%. Преди началото на войната съветския нефт, който рафинерията е купувала, е бил 15 милиона барела на година, в този момент купува тройно повече – 45 млн. барела., даде образец още той.

По думите му от началото на войната рафинерията работела на 100% от своя потенциал напълно с съветски нефт и забавен бил въпросът къде отива горивото, тъй като Украйна не купува от нас, а нашата консумация била по-малка от половината от това количество.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР