От ден първи на авиошоуто в Париж, което е най-голямото

...
От ден първи на авиошоуто в Париж, което е най-голямото
Коментари Харесай

След катастрофите: Airbus продава 123 самолета, а Boеing нито един на авиошоуто в Париж

От ден първи на авиошоуто в Париж, което е най-голямото събитие за промишлеността всяка година, американският производител Boeing не е оповестил нито една нова договорка.

От друга страна неговият съперник - европейската Airbus, е съумял да подпише поръчки и варианти за 123 самолета, демонстрират данните на консултантската компания IBA.iQ.

Пред CNBC основният изпълнителен шеф на Boeing Денис Мюленбург е коментирал, че този път авиошоуто евентуално няма да донесе поръчки за производителя.

По неговите думи обаче то ще помогне за връщането на доверието на клиентите и доставчиците на американската компания след възбраните за полети с авариралия модел 737 Max.

" Ние ще го върнем назад във въздуха, когато сме уверени, че е сигурен - това е най-важното нещо, което би трябвало да разбираем тук ", показва Мюленбург.

Междувременно Airbus се пробва да се възползва оптимално от обстановката, в която се намира американския ѝ съперник. Компанията показа нов огромен аероплан A321XLR.

Още в понеделник тя подписа договорка с Air Lease Corporation за 100 самолета, в това число и за новия модел, на обща стойност от 11 милиарда $. Освен тях производителят е спечелил още няколко такива за над 20 самолета.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР