От Демократична България внесоха предложение в Народното събрание, с което

...
От Демократична България внесоха предложение в Народното събрание, с което
Коментари Харесай

От ДБ предложиха Пролет Велкова за член на СЕМ

От " Демократична България " внесоха предложение в Народното събрание, с което оферират журналиста Пролет Велкова за член на Съвета за електронни медии (СЕМ), оповестиха от обединението.

Крайният период за издигане на кандидатури е четвъртък, съгласно признатите от Народното събрание правила за избор на двама членове на съвета от парламентарната квота.

Пролет Велкова има забележителен опит в региона на електронните медии и публичен престиж и професионално самопризнание, нужни за член на Съвет за електронни медии, се споделя в претекстовете на предлагането на " Демократична България ".

Велкова е публицист със сериозен опит в БНР от 1981 година до 1993 година В радио " Дарик " е от основаването му, като в интервала от 1993 година до 2007 година е продуцент и водещ на утринния блок на радиото " Дарик кафе ". От 1996 година до 1998 година, е и основен редактор на медията .

От 2007 година до през днешния ден Пролет Велкова е продуцент и водещ на предаването " Кой приказва " - известен спорен формат, чиито централни тематики са: политика, обществени процеси, медии, обучение, права .

Пролет Велкова е мощно ангажирана с социална активност в региона на одобряването и развиването на плуралистична и свободна медийна среда в България. През 1998 година е един от учредителите на фондация " Център за развиване на медиите ", като до 2002 година е и ръководител на Управителния съвет. От 2006 година до 2008 година е член на Комисията по журналистическа нравственос. От 2013 година до през днешния ден е изпълнителен шеф на фондация " Дарик ", която работи главно в региона на медиите, човешките права, образованието.
 Съвет за електронни медии се оплака от политически напън
Съвет за електронни медии се оплака от политически напън

Регулаторът предизвести, че ще сезира европейските институции

Малко по-рано стана ясно, че от Има Такъв Народ са внесли за член на Съвет за електронни медии. Това провокира остро неодобрение в обществените мрежи.

Преди четири дни - на 8 април 2022 година от Съвета за електронни медии (СЕМ) се оплакаха от " и предизвестиха партиите да се въздържат от език на омразата. Представители на Съвет за електронни медии припомниха, че са били поканени на съвещание на Комисията по просвета и медии в Народното събрание във, само че въобще не им е била дадена думата.

Според ръководителя на тази комисия Тошко Йорданов, който е зам.-председател на партия " ИТН ", има редица нередности и подозрения даже за документална машинация по отношение на на Българската национална телевизия.

На 7 април депутатите утвърдиха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР