От "Демократична България" осъждат поведението на президента Румен Радев по

...
От "Демократична България" осъждат поведението на президента Румен Радев по
Коментари Харесай

ДБ за визитата на Радев в Русия: Интервю за работа

От "Демократична България " осъждат държанието на президента Румен Радев по време на визитата му в Русия. Те приканват за гражданска готовност против путинизацията на България.

"Не на Белене! Не на "Южен поток "! Да на европейска и почтена България! ", написа в декларация на партията.

"Предупредихме още преди време, че тази аудиенция е нецелесъобразна, само че срамната панорама в Москва и Сочи надвиши и най-песимистичните ни упования ", пишат от новата синя партия.

"Радев непрекъснато се извиняваше на съветските си домакини, че България е член на НАТО и Европейския съюз и енергично ги уверяваше в готовността си да им помогне да осъществят корупционните си планове в България като Белене и "Южен поток ", не запомнил за конституционното си обвързване да съставлява с достолепие страната в интернационалните връзки, изгубил възприятие за възпитание, той си разреши да подлага на критика личната си страна и своите прародители за всичко, което бе направено през годините за еманципиране на България от съветската настойчивост.

След като наскоро бе унизен от съветския патриарх в София, Радев се сблъска с едвам прикритото пренебрежение както на Путин, който го накара да чака четиридесет минути, нечувано пренебрежение съгласно стандартите на дипломатическия протокол ", пишат от новата политическа групировка.

Радев е чакал и премиера на Русия Дмитрий Медведев, стана ясно от изказването на новата синя групировка. Според тях, съветските управници са приели с иронична усмивка вероподаническите заявления като са дали на Радев да разбере, че чакат същинските услуги към Москва да дойдат от Борисов.

Единствената вест, създадена от визитата на Радев, бе известието, че в края на май ще има посещаване в Русия и на българския министър председател, с което българският президент се изяви в нежеланото амплоа на пресаташе на съветското държавно управление.

От Демократична България дефинират визитата на Румен Радев в Русия не като посещаване на държавен глава на суверенна страна, а изявление за работа за длъжността генерал-губернатор на Задунайская губерния. "Люта е борбата сред Радев и Борисов за този пост, а за българските жители остава горчивата истина, че водещите български държавници се надпреварват за благоволението на батюшка Путин ", пишат от Демократична България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР